fbpx

Kundalini Yoga

Wat kan je van een les verwachten…

Een Kundalini Yogales bestaat uit een afwisseling van dynamische fysieke oefeningen en meditatie, waarbij veel aandacht is voor ademhaling (pranayama) en het gebruik van je stem (mantra). Elke les heeft een unieke combinatie van oefeningen, meditatie, mantra, pranayama, bandhas (body locks) en mudra’s (handposities) die tezamen de Kriya vormen.

Een Kriya is een set aan oefeningen in een specifiek thema en helpt je op energetisch, emotioneel en fysiek vlak blokkades op te lossen. Je ervaart een diepere verbinding met jezelf. Deze uitgebalanceerde techniek heeft een enorm effect op je lichaam; het ontgift, ontstresst en geeft je hernieuwde energie. Het helpt je te ontspannen, te helen en je vooral gegrond en sterk te houden in de uitdagingen van het leven.

Een les volgen?

Ik vind het te gek dat ik deze technologie en wijsheid met jou mag delen. Als je nieuwsgierig bent en in de buurt woont, kom dan vooral een keer een les meedoen, zodra ik weer fysiek les geef. 

Op dit moment geef ik geen groepslessen door de Corona situatie. Uiteraard komt er een moment dat ik dit weer oppak, houd mijn website in de gaten voor de details.

  Privé les? 

  In een privé les is het mogelijk om de diepte in te gaan en de les aan te passen op persoonlijke wensen en/of thema’s. 

  • Een les van 90 minuten is €90,-
  Live online Kundalini Yoga - Kim van den Hurk

  Yoga van het bewustzijn 

  Kundalini Yoga helpt je als een soort raket naar een hoger bewustzijn. Je leven veranderd door het beoefenen van Kundalini Yoga.

  Ik belandde een aantal jaren geleden random op de mat in een Kundalini Yoga les. Ik was nieuwsgierig en had geen idee wat ik kon verwachten. Ik weet nog goed dat ik op de fiets naar huis dacht: “Wtf! Ik weet niet wat er zojuist gebeurd is, maar dat was zeker niet mijn laatste les!” 

  Achteraf was dat een turning point in mijn leven. Kundalini Yoga laat mij groeien, maakt me bewust en geeft me ontzettend veel kracht en willpower. Het heeft zoveel diepgang en zoveel lagen. Ik weet meestal niet precies wat er gebeurt, maar ik voel aan mijn hele systeem ‘there is some magic happening’. 

  Kundalini Yoga werkt heel diep door in je systeem, er komt heel veel energie vrij en tijdens een les druk je als het ware in je hele body, mind en energie systeem op allerlei knopjes. 

  Het helpt je als een soort raket naar een hoger bewustzijn. In principe doen alle yogavormen dat, met Kundalini yoga gaat dat ‘net’ even een tandje sneller. Het beoefenen van één jaar Kundalini Yoga staat gelijk aan zeventien jaar Hatha Yoga.

  En wat is dat hogere bewustzijn dan? Je kunt het zo zien dat je een bril op hebt waardoor je je eigen leven bekijkt. En deze bril is vies. Tot zover is er niets aan de hand, want je weet niet beter, je hebt niet door dat de bril vies is. Door het beoefenen van Kundalini Yoga ben je als het ware met grote ruitenwissers die bril in rap tempo aan het schoonvegen. 

  Je bekijkt je eigen leven vanuit een ander perspectief, met andere ogen. Letterlijk een groter bewustzijn ontstaat. Dat kan je ervaren als iets fantastisch, waarschijnlijk beland je dan vaker in een Kundalini les. Het tegenovergestelde kan echter ook gebeuren, je wilt hard wegrennen. En beide zijn uiteraard helemaal oké.

  “By cleaning your mind your soul will shine through you.”

  Ervaringen

  De lessen bij Kim zijn altijd precies wat ik nodig heb! Ik voel me er altijd heel veilig en ontspannen. Het leukste aan Kim’s lessen is dat ze je op de zwaardere momenten vraagt te blijven glimlachen en je er zo doorheen helpt.

  Sammie Jansen

  Ik voel mij altijd zeer welkom in de Kundalini Yoga lessen van Kim. Ze is een sprankelende persoonlijkheid, en geeft op een frisse en heldere manier les; waarbij ze de oefeningen goed uitlegt en haar leerlingen door de Kriya heen begeleidt. Na de les kun je nog van haar gastvrijheid genieten met een kopje thee. Na afloop voel ik mij geïnspireerd en geaard, en ga altijd met een goed gevoel terug naar huis.

  Pamela Kocken Silooy

  Ik ervaar Kim als een erg fijne Kundalini docent. Altijd opgewekt en positief, op een prettige, kalme manier. Ze weet alle oefeningen en de effecten goed uit te leggen. Ik ga altijd met een warm gevoel uit de les!

  Nikki van der Velde